Επικοινωνία

Για επικοινωνία,
email: protobouliaoasth@gmail.com
Facebook: "Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης"

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (16/12/2018)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΔΟΘΗΚΕ.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΕΥΡΥΝΟΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ.
Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς διαδήλωσαν υπό βροχή, δηλώνοντας μαζικά ότι η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» και ότι η μετακίνηση
είναι ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Εξέφρασαν την αγανάκτηση τους και απαίτησαν το αυτονόητο: το δικαίωμα στην γρήγορη, ασφαλή, φθηνή μετακίνηση. Χαιρετίζουμε τον κόσμο που κατέβηκε, καθώς και όλους τους φορείς, σωματεία και συλλογικότητες που στήριξαν την κινητοποίηση μας και διαδήλωσαν μαζί μας

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΔΟΘΗΚΕ.
Γνωρίζουμε ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η κυβέρνηση έχουν πιεστεί από την οργή του κόσμου. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι ένα μεγάλο μέρος των πολιτών μας στηρίζει, μας δίνει «μπράβο» και θέλει να συνεχίσουμε. Ωστόσο, πέρα από την πλατιά υποστήριξη, η προσπάθεια αυτή απαιτεί την ολόπλευρη ενεργοποίηση όλων μας για να πάψουν οι άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες μετακίνησης μέσα στην πόλη που βιώνουμε καθημερινά. Η προσπάθεια της διοίκησης του ΟΑΣΘ να συκοφαντήσει τις κινήσεις μας ή να καθησυχάσει τον κόσμο και να τον καλέσει ξανά να «περιμένει λίγο ακόμα» για να λυθεί το πρόβλημα, δε θα περάσει. Οι προσπάθειες των αξιωματούχων της πόλης, αυτών που τόσον καιρό δεν κούνησαν το μικρό τους δαχτυλάκι για να λύσουν το πρόβλημα, να επωφεληθούν σήμερα από τις κινητοποιήσεις μας, θα πέσουν στο κενό.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΕΥΡΥΝΟΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
Γνωρίζουμε ότι σήμερα έγινε το πρώτο βήμα και χρειάζεται επιμονή, διάρκεια και διευρυνόμενη μαζικότητα στις κινητοποιήσεις μας για να πετύχουμε τα αιτήματα μας.
Στον αγώνα δεν περισσεύει κανείς: κάθε πολίτης, σύλλογος, σωματείο, συλλογικότητα που θέλει να συμβάλλει, είναι ευπρόσδεκτος. Σύντομα θα γίνουν ενέργειες για την διεύρυνση των κινητοποιήσεων.
Γι’ αυτό τον λόγο συγκροτήθηκε ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή, μετά το τέλος της διαδήλωσης, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για να ορίσει τις επόμενες κινήσεις μας και να απευθύνει νέο κάλεσμα προς τον κόσμο της πόλης.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

16/12/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου