Επικοινωνία

Για επικοινωνία,
email: protobouliaoasth@gmail.com
Facebook: "Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης"

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Άρθρο του Δ. Παυλίδη, μέλους της Πρωτοβουλίας, στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

Η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ δεν πάει άλλο!

Συντάκτης:
Δημήτρης Παυλίδης*
Η σημερινή διαμαρτυρία των πολιτών της Θεσσαλονίκης, εργαζόμενων, ανέργων, συνταξιούχων και νέων, πρέπει να είναι η αρχή ενός μαζικού αγώνα για ανθρώπινες, ασφαλείς και φτηνές συγκοινωνίες στην πόλη.

Η ανταπόκριση στην πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων και Φοιτητών με κεντρικό σύνθημα «Η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ δεν πάει άλλο!» είναι ενθαρρυντική, αλλά δεν πρέπει να μείνει στα λόγια!

Δεν ζητάμε να γυρίσει ο ΟΑΣΘ στο προηγούμενο καθεστώς
σε καμιά περίπτωση. Θεωρούμε την αστική συγκοινωνία λαϊκό δικαίωμα, στοιχειώδη υποχρέωση αυτών που κυβερνούν και κατανέμουν τις δημόσιες δαπάνες.

Αντιτασσόμαστε σε κάθε εκδοχή ιδιωτικοποίησης, μερικής ή συνολικής, των αστικών συγκοινωνιών, αλλά ταυτόχρονα απαιτούμε αυτές να είναι επαρκείς, ασφαλείς και προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες, κυρίως στα λαϊκά στρώματα!

Δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους στα λεωφορεία. Τα προβλήματα τα βιώνουν πρώτα από όλα οι ίδιοι στο ωράριό τους και είναι προς το συμφέρον τους να σταματήσει αυτή η ραγδαία απαξίωση του έργου τους.

Οι ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη σημερινή άθλια κατάσταση είναι τεράστιες. Το ίδιο σημαντικές είναι οι ευθύνες και η ολιγωρία στην αντίδραση των διοικήσεων των δήμων στο πολεοδομικό συγκρότημα και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν θα αφήσουμε να γίνει η αγανάκτησή μας αντικείμενο προεκλογικής εμπορίας! Απαιτούμε άμεσα λύση στην απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που εκτυλίσσεται καθημερνά στα λεωφορεία και στις στάσεις.

Διεκδικούμε τη δρομολόγηση των απαιτούμενων λεωφορείων σε κάθε γραμμή, αύξηση των δρομολογίων, αγορά καινούργιων οχημάτων και την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό.

*Μέλος της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης

Πηγή: efsyn.gr
Από: 15/12/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου