Επικοινωνία

Για επικοινωνία,
email: protobouliaoasth@gmail.com
Facebook: "Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης"

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας (5/1/2019)

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητεςΟι παραπλανητικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για τον ΟΑΣΘ «γράφτηκαν στο χιόνι».
Συνεχίζουμε μαζικά την πάλη για ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στο χιόνι γράφτηκαν οι παραπλανητικές δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του προέδρου του ΟΑΣΘ, που περιέγραφαν μια εικονική πραγματικότητα για τις συνθήκες μετακίνησης στην πόλη.

Συγκεκριμένα, ο Α. Τσίπρας στα περίφημα δήθεν «εγκαίνια» του Μετρό που «θα» φτιαχτεί,
αφού έριξε όλο το πρόβλημα στην οικονομική κατάσταση που παρέλαβε (συνήθης πρακτική των κυβερνήσεων), παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν προβλήματα». Υποσχέθηκε ότι θα λυθούν με τη λειτουργία του Μετρό καθώς και με την προκήρυξη διαγωνισμού το Φλεβάρη για την αγορά νέων λεωφορείων (σε ένα αόριστο μέλλον). Ο δε κ. Παππάς μάλλον διαφωνεί με τον πρωθυπουργό καθώς δήλωσε ότι οι καθυστερήσεις των λεωφορείων «είναι στο μυαλό μας»! Είναι φανερό ότι όλες αυτές οι δηλώσεις είναι ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ από την κλιμακούμενη οργή του κόσμου της πόλης.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η μετακίνηση είναι ένα ζωτικό ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ για τις καθημερινές μας ανάγκες, η παροχή του οποίου από την κυβέρνηση δεν χωρά ούτε αναβολές, ούτε «υποσχέσεις». Δεν δεχόμαστε την διαιώνιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης που ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, μέχρι να υλοποιηθούν (με τους ρυθμούς που ξέρουμε καλά) οι «υποσχέσεις» της κυβέρνησης. Τα αιτήματα μας είναι ΑΜΕΣΑ και παλεύουμε να ικανοποιηθούν ΤΩΡΑ.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση που δημιουργήθηκε σήμερα στην πόλη, καθώς ο ΟΑΣΘ δεν κατόρθωσε για μισή μέρα να κινήσει τα λεωφορεία του. Για ακόμα μια φορά η πόλη νέκρωσε, όχι λόγω κάποιον ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, αλλά λόγω της τρισάθλιας πεπαλαιωμένης υποδομής του ΟΑΣΘ. Όσο για τους νοσταλγούς του άλλοτε ιδιωτικού ΟΑΣΘ; Ας πάρουν παράδειγμα από το αεροδρόμιο και την αεροπορική εταιρία της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», που έστειλαν τους επιβάτες τους στη… Ρουμανία! Το ζήτημα που πρέπει να εστιάσουμε, ανεξαρτήτως κυβέρνησης ή ιδιοκτησιακού μοντέλου, είναι οι ανθρώπινες συνθήκες μετακίνησης.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ:ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΓΕΝΑΡΗ, ΣΤΙΣ 12.00
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.

• Aύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές
• Όχι άλλες βλάβες και πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει
• Καμιά αύξηση στα εισιτήρια

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/1/18

fb: Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου