Επικοινωνία

Για επικοινωνία,
email: protobouliaoasth@gmail.com
Facebook: "Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης"

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (07/02/2019)

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤ. ΠΑΠΠΑ – Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (07/02/2019)
ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Πέμπτη 07/02/2019 αντιπροσωπία της συντονιστικής επιτροπής για τον ΟΑΣΘ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του κ. Στέλιου Παππά, για να γνωστοποιήσεις τα αιτήματα μας. Στην αντιπροσωπία συμμετείχαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων, καθώς και ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων «Η Συσπείρωση».


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δε δόθηκε ΚΑΜΙΑ απάντηση στα κρίσιμα αιτήματα που αφορούν στην αύξηση των δρομολογίων και την ανθρώπινη, ασφαλή μετακίνηση του κόσμου της πόλης. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ προκλητικά επέμεινε στις δηλώσεις περί βελτίωσης της συγκοινωνίας (!) και τόλμησε να κατηγορήσει ευθέως τον κόσμο της πόλης που διαμαρτύρεται ως υποκινούμενο. Η απάντηση «παραλάβαμε καμένη γη» (συνηθισμένη δικαιολογία των κυβερνήσεων), οι αοριστολογίες περί αγοράς νέων οχημάτων στο μέλλον κυριάρχησαν. Με ορίζοντα το Δεκέμβρη «είναι αδύνατο να μπουν νέα οχήματα όσο ο ΟΑΣΘ βρίσκεται σε εκκαθάριση» μας είπαν. «Ελπίζω» να έρθουν (μόλις!) 50 λεωφορεία το Μάιο, πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Με αυτές τις δηλώσεις, η διοίκηση του ΟΑΣΘ απέδειξε ακόμα μια φορά ότι υλοποιεί μια συνειδητή πολιτική υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, και ότι οι «υποσχέσεις» είναι μόνο μια προσπάθεια αποφυγής της πίεσης.

Αν η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΣΘ νομίζουν ότι μπορούν να αποφύγουν τη λαϊκή αγανάκτηση δίνοντας αόριστες υποσχέσεις προεκλογικού χαρακτήρα, αγνοώντας το πρόβλημα και λοιδορώντας τις κινητοποιήσεις που το αναδεικνύουν, είναι γελασμένοι.

ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

Είναι απαίτηση του κόσμου της πόλης ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ την δράση μας. Είναι απαίτηση του κόσμου της πόλης να δοθεί ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ και να υλοποιηθούν τα αιτήματα μας για φθηνή, συχνή, ανθρώπινη, ασφαλή συγκοινωνία για όλους.

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, στις 7:00μμ στη Σχολή Θετικών Επιστημών (έναντι Γεννηματά) καλούμε όλο τον κόσμο της πόλης, σωματεία, συλλόγους και συλλογικότητες, σε πλατιά ανοιχτή συνέλευση ώστε να καθοριστούν αποφασιστικά τα επόμενα βήματα. Θα ακολουθήσει γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τις ανάγκες των κινητοποιήσεων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου