Επικοινωνία

Για επικοινωνία,
email: protobouliaoasth@gmail.com
Facebook: "Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών Για Τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης"

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (12/3/2019)

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες
ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ Α.μ.Ε.Α. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ Α.μ.Ε.Α. ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ!
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σα να μην έφτανε ο καθημερινός αποκλεισμός των συμπολιτών μας Α.μ.Ε.Α. από το δικαίωμα στη μετακίνηση, εξ’ αιτίας των απαράδεκτων συνθηκών που επικρατούν, ήρθε να προστεθεί και η θρασύτητα κυβερνητική απόφαση για την μη έκδοση καρτών από τις
28 Φεβρουαρίου και μετά, που ουσιαστικά αποκλείει μέρος των δικαιούχων για ακόμη μία χρονιά.

Η διάθεση κάρτας απεριορίστων διαδρομών θα ολοκληρωθεί για τη χρονιά του 2019 στις… 28 Φεβρουαρίου! Με απλά λόγια, εάν ένας συμπολίτης μας θεμελιώσει τα κριτήρια του κατά την διάρκεια της χρονιάς, δεν θα μπορεί πλέον να εκδώσει την κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Θα χάσει, χωρίς να είναι δική του υπαιτιότητα, το αναφαίρετο δικαίωμα του στη δωρεάν μετακίνηση!

Η ανάλγητη αυτή πολιτική, δεν είναι ξεκομμένη από τον τρόπο που αντιμετωπίζει συνολικά η κυβέρνηση και ο ΟΑΣΘ τους επιβάτες και ειδικά τους συμπολίτες μας που έχουν κινητικά προβλήματα ή τραυματισμούς. Εξ’ αιτίας του άθλιου συνωστισμού που επικρατεί, ο οποίος προκαλείται από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επαρκή δρομολόγια, οι συμπολίτες μας αυτοί είναι στην πράξη αποκλεισμένοι από το δικαίωμα στη μετακίνηση. Οι προδιαγραφές των λεωφορείων για το πόσους επιβάτες και με τι συνθήκες πρέπει να μεταφέρουν, δεν τηρούνται σε κανένα δρομολόγιο! Οι ράμπες και οι ειδικές θέσεις είναι αχρηστεμένες εκ των πραγμάτων.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο κ. ΠΑΠΠΠΑΣ ΣΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ;

Οι απαντήσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ κ. Παππά στη σχετική ερώτηση της Επιτροπή μας κατά τη διάρκεια της μαζικής παράστασης (07/02/18) ήτανε το λιγότερο εξοργιστικές. Για την αδυναμία πρόσβασης συμπολιτών μας Α.μ.Ε.Α. στα ξέχειλα λεωφορεία ο κ. Παππάς δεν ντράπηκε να δηλώσει ότι δεν βρίσκει «κανένα πρόβλημα, αφού υπάρχουν σε όλα τα οχήματα ράμπες»(!), ενώ για τη διάθεση των καρτών δήλωσε ότι «δεν είναι δικό του ζήτημα, αλλά της Περιφέρειας». Οι απαντήσεις αυτές δείχνουν ότι η Διοίκηση του ΟΑΣΘ αντιμετωπίζει το σύνολο των επιβατών και ειδικά αυτούς που έχουν περισσότερες ανάγκες, με ξεδιάντροπη αναλγησία. Επιχειρεί μάλιστα να μετατρέψει όποιον διαμαρτύρεται σε «μπαλάκι» μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μόνη ενέργεια που έκανε η Διοίκηση του ΟΑΣΘ για το ζήτημα, ήτανε να εκδώσει μια λιτή ανακοίνωση προς Α.μ.Ε.Α., στην οποία δεν αναφέρει καμία διαφωνία προς την κυβερνητική απόφαση, αντιμετωπίζοντας την ως δεδομένη και εφαρμόζοντας την. Τα γεγονότα αυτά δείχνουν ότι η συνέχιση των κινητοποιήσεων είναι αναγκαία.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ!

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και του ΟΑΣΘ να ενεργήσουν ΑΜΕΣΑ ώστε να μπορούν όλοι δικαιούχοι, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τρόπο εύκολο και χωρίς να ταλαιπωρηθούν, να κατοχυρώσουν το δικαίωμα τους!

Οι συμπολίτες μας Α.μ.Ε.Α. έχουν δικαίωμα στη μετακίνηση, και οι ανάγκες τους πρέπει να καλυφθούν ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο με την αύξηση των δρομολογίων σε όλες τις γραμμές και τον τερματισμό του συνωστισμού.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους μαζικούς φορείς να πάρουν άμεσα θέση και να συντονίσουν τις δράσεις τους, μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

• ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ Α.μ.Ε.Α. ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ. Να γίνουν ΑΜΕΣΑ όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ώστε να επανέλθει η έκδοση καρτών για Α.μ.Ε.Α. ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!
• ΑΜΕΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ!
• ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ!

12-03-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου